אחסון אתרים

מה זה בכלל אחסון אתרים? ואיך נדע לבחור את חברת האחסון הנכונה?

כשזה מגיע לבניית אתר – בין אם אתם בוחרים לעשות את זה בעצמכם,
ובין אם אתם משלמים לאיש מקצוע שיעשה את זה עבורכם-
תגלו שיש שפה חדשה שלמה שאתם צריכים ללמוד ולהכיר,
שפה שלא כולנו מדברים ומבינים באופן טבעי,
אז בשביל זה אני כאן:)

חשוב מאוד שגם אם אתם עובדים עם בונה אתרים/חברה שעושה את זה עבורכם,
תהיה לכם הבנה של מה קורה מאחורי הקלעים של האתר שלכם,
כי בדיוק כמו כל אלמנט אחר בעסק שאתם מנהלים,
חשוב שתהיו בשליטה ובבקרה גם על זה.

אז מונח ראשון וסופר חשוב שכדאי שתכירו הוא –
אחסון אתרים/חבילת אחסון/חברות אחסון – מה זה בכלל אומר?

אם האתר שלכם הוא "הבית" של העסק שלכם און ליין,
אז חברת אחסון (host באנגלית) היא הבית של האתר שלכם.
היא זו שמארחת אותו.
האתר שלכם הקבצים והאינפורמציה שלו בעצם "גרים" בתוך השרתים של חברת האחסון.

איך נדע לבחור את חברת האחסון הנכונה? או – זה חשוב!

אני באופן אישי ממליץ ללקוחות שלי לארח את האתר שלהם דרכי – כי כך הם מרוויחים גם מישהו שמתחזק להם את האתר מבחינה טכנית, מוודא שיש גיבויים יומיים ועדכונים שוטפים ובמידה ויש תקלה אני זמין עבורם.

אבל אם אתם צריכים לבחור עצמאית אחסון לאתר שלכם הנה כמה כללי אצבע פשוטים:

  • מתאימים את האחסון לאתר ולא הפוך – אל תרכשו אחסון לפני שאתם מבינים בדיוק מהם הצרכים שלכם ושל האתר, לדוגמא: אתר חנות בינלאומי ידרוש תשתיות חזקות, שימוש ב CDN והרבה יותר משאבי שרת מאשר בלוג מקומי פשוט או אתר תדמיתי פשוט שפונה לשוק מקומי.
  • איפה נמצא הקהל שלכם – חשוב לבחור את המיקום הפיזי של השרת בהתאם למדינה או האזור בעולם אליו אתם פונים. במילים אחרות נסו לאחסן את האתר כמה שיותר קרוב לקהל שלכם.
  • שירות ותמיכה – וודאו שיש תמיכה בטלפון, צ'אט או כרטיסי תמיכה בשפה שאתם יכולים לתקשר בה בקלות. אבל לא פחות חשוב מזה, בדקו את מהירות ואיכות התגובה.
  • גיבויים – וודאו שיש לכם גיבויים אוטומטיים של לפחות שבוע אחורה בחבילה שאתם רוכשים, כדי שתאפשר לכם לשחזר בקלות גיבוי של האתר במקרה של בעיה קריטית, וודאו שאין עלויות נסתרות במקרה שתצטרכו לשלוף גיבוי.
  • מה שזול עולה ביוקר – אנחנו משקיעים בספקים שונים ואיכותיים, ואיכשהו שזה מגיע לאחסון האתר שזהו הנכס הדיגיטלי החשוב ביותר שלנו, הרבה מאיתנו מחפשים לחסוך עוד 50 ש"ח בחודש. ההמלצה שלי – תשקיעו בחברת אחסון איכותית עם תמיכה מעולה וביצועי שרת גבוהים, גם עם זה עולה לכם עוד 50-100 שקל בחודש, אתם גם תרוויחו אתר עם אחוזי נטישה יותר נמוכים(שזה שווה יותר כסף במקרים רבים), גם תחסכו עוגמת נפש וכסף במקרה של בעיה(נתקלתי בלא מעט מקרים לאורך השנים). והכי חשוב שקט נפשי להתרכז בעסק שלכם.
  • התייעצו עם חברת האחסון – התקשרו לחברה(הזדמנות גם לבדוק את מהירות התגובה), הסבירו להם את הצרכים שלכם ותנו להם לייעץ לכם.
  • ביקורות – כמו בכל תחום בדקו שיש לחברה המלצות טובות והרבה(רצוי מאנשים שכבר עשו שימוש בשירותי החברה) התשמשו באתרים כגון: https://hostadvice.com/ כדי לקבל עוד חיווי.
  • המלצה אישית על חברות אחסון בישראל – אם אתם מחפשים חברה בארץ , אלו 2 החברות שאני ממליץ עליהן וזה מתוך ניסיון אישי של אחסון של מאות אתרים: https://jetserver.co.il/ ו https://www.upress.co.il/ – שתיהן יש תמיכה מהירה ומעולה וניתן להשיג אותן גם בטלפון שזה בעיני אחד הדברים הכי חשובים וביצועי השרתים שלהם מעולים.

למדתם משהו חדש? עשו לייק קטן או שתפו עם חברים שצריכים את זה, ואל תשכחו לעקוב. ואם אתם צריכים עזרה בכל הקשור לאחסון האתר שלכם, אני כאן לעזור.

בואו ניתן לאתר שלכם לעבוד עבורכם

תשאירו פרטים ונדבר על זה!