עיצוב אתרים

6 טיפים פשוטים לעיצוב אתר טוב יותר

כשזה מגיע לעיצוב אתרים, יש כל כך הרבה סגנונות וכיוונים שונים שאפשר לבחור בהם: הייטקי, רגוע, עסקי-רציני, מבוסס איורים גרפיים, מבוסס תמונות ועוד ועוד.

אבל בעוד שהמראה והתחושה הסופית של האתר שלכם צריכה לשדר את רוח המותג שלכם ובאותו זמן גם לדבר נכון לקהל שלכם, קיימים מספר כללי יסוד שתמיד כדאי לשמור עליהם.

עיצוב אתרים טוב משפר משמעותית את חווית המשתמש והפונקציונליות של האתר שלכם, בכך שהוא עוזר למבקרים באתר שלכם להגיע בקלות למידע שהם מחפשים ולבצע את פעולות בקלות.

להלן 6 טיפים פשוטים לעיצוב אתרים שיעזרו להפוך את האתר שלכם לפשוט לשימוש, יעיל ומשכנע:

  • הקפדה על דף בית פשוט, לא עמוס ועם היררכיה נכונה
  • ניווט מסודר, קל וברור לשימוש
  • הנעה לפעולה
  • מרווחים
  • שמירה על פשטות
  • עקביות

01. הקפדה על דף בית פשוט, לא עמוס ועם היררכיה נכונה

הקפידו שדף הבית שלכם יהיה פשוט(במובן הטוב של המילה) ולא עמוס בטקסטים ארוכים.

דף הבית הוא הדף הראשי של האתר שלכם ומשמש להעברת המסר העקרי שלכם וכראשי פרקים של האתר מהם ניתן לנווט לחלקים השונים באתר בהתאם למה שמעניין הלקוחות שלכם.

הקפידו על תכנון נכון של היררכית פריסת המידע בדף הבית בהתאם לחשיבות המידע שהכי חושב לכם שהמבקר באתר יראה ובסדר הנכון. ממש כמו לספר סיפור.

02. ניווט מסודר, קל וברור לשימוש

הניווט באתר שלכם הוא אחד הדברים החשובים ביותר. כאשר לקוחות פוטנציאליים רוצים לקבל מידע מהאתר שלכם, הם יעזרו בתפריטי הניווט של האתר שלכם, זה כמובן לא חדש, אבל חשוב מאוד להקפיד על כותרות ברורות לתפריטים שמהן ניתן להסיק בקלות איזה מידע הולכם לקבל כאשר לוחצים על קישור מסוים.

חשוב לארגן את ההיררכיה של התפריטים בדומה לתיקיות ותיקיות משנה במחשב, כך שאם יש לנו רשימה של מספר שירותם הקשורים לאותה נישה, נרצה לסדר אותם בקבוצות קטנות לדוגמה:

  • דף בית
  • על החברה
  • פתרונות הדברה
    • הדברת קרציות
    • הדברת ג'וקים
    • הדברת פשפשים
  • צור קשר

עוד באותו נושא , הקפידו לא לעבור את ה 7-8 קישורים בתפריט הראשי(אלו שאנחנו רואים בשורה המרכזית של התפריט – רמה עליונה) כדי למנוע עומס בעיניים לגולשים שלכם. זה לא סוף העולם אם עוברים את זה ולעיתים אין ברירה ויש מידע מאוד חשוב שנרצה להציג. אבל קחו את זה ככלל אצבע.

03. הנעה לפעולה

הרבה מאמרים כתובים בנושא ולכן לא ארחיב בנקודה זו יותר מידי ואנסה לתת זווית פשוטה לנושא.

בסופו של דבר לכל אתר שנבנה צריכה להיות מטרה או מטרות ברורות שבשבילם הוא הוקם. כאשר מישהו כבר נחת באתר שלכם וצורך את התוכן שלכם, אנחנו נרצה להקל עליו ולכוון אותו למה שנצרה שיעשה בשלב הבא. לדוגמה: לשיחת ייעוץ – "לחץ כאן", להרשמה לניוזלטר שלנו לקבלת טיפים  מדהימים לפני כולם – "הירשם כאן", להמשך קריאה של המאמר – "קרא עוד" וכדומה.

הקפידו לשלב קריאה ברורה לפעולה בכל המקומות החשובים עם שילוב של כפתור ברור שאומר במדויק את הפעולה שאתם רוצים שיעשו עכשיו. שימו לב שהכפתור מספיק בולט וברור.

04. מרווחים

עוד נקודה מאוד חשובה היא שימוש נכון ועקבי במרווחים בין אלמנטים שמאוד מקלה לפקס את הגולש על האובייקטים השונים במסך ונותן תחושה אוורירית לדף שלכם, לא מעמיס על העיניים, עושה סדר ונותן מראה מלוטש ומקצועי. שימו לב רק שהמרווחים יהיו שווים בהתאם לסוגי האלמנטים השונים כדי לשמור על סדר ולא ליצור בלגאן.

05. לשמור על פשטות

אני מניח ששמעת על המושג KISS ש שהוא ראשי תיבות של keep it simple stupid, הכוונה היא לנסות לשמור בכל שימוש של אלמנט, תוכן או פונקציונאליות שאנחנו מוסיפים לאתר שלנו על פשטות, כאילו זה נוצר עבור המשתמש ה"טיפש".

אם המשתמש ה"טיפש" יוכל לעשות שימוש קל באותו אלמנט אז סביר מאוד להניח שכל אחר יוכל ובקלות. אז תמיד נסו להקפיד על החוק הזה. זה יבטיח חווית שימוש קלה למשתמשים שלכם.

06. עקביות

שמירה על עקביות לאורך האתר מבטיחה שהאתר שלכם ייראה קוהרנטי ויעבוד בצורה הרמונית על כל המרכיבים השונים שלו, כגון כותרות עליונות, כותרות תחתונות, סרגלי צד וסרגלי ניווט.

עקביות מספקת למשתמשים שלכם חוויה חיובית יותר ותחושת ביטחון במותג שלכם,

ומאפשרת לבצע פעולות במהירות וביעילות רבה יותר וגם מקלה על ההתמצאות באתר וניווט בו.

לסיכום:

במאמר הקצר הזה עברתי על כמה טיפים פשוטים ששווה ליישם באתר שלכם כדי להפוך אותו לפשוט לשימוש, יעיל ומשכנע יותר.
יש כמובן עוד המון טיפים ודגשים אבל זו בהחלט התחלה טובה!

בא לכם שאעיף מבט על האתר שלכם?

צרו איתי קשר.

בואו ניתן לאתר שלכם לעבוד עבורכם

תשאירו פרטים ונדבר על זה!